Funkcionalna sigurnost u procesnoj industriji

SAFESERIES SIL releji

Pri radu s ključnim elelmentima u procesu s velikim potencijalnim rizikom, posebno je važno koristiti najbolje moguće rješenje za sam proces. Naši SIL releji pouzdano isključuju vaš proces u kritičnim situacijama. Svi sigurnosni releji su akreditirani od međunarodno prepoznate TÜV-NORD grupacije.

Bilo da se radi o sigurnosnom hitnom isključenju kotlova, ili pumpi – naši sigurnosni releji garantuju sigurne uslove i obuhvataju visoko sofisticirane i bitne karakteristike.

Njihova integracija u decentralizovane sisteme kontrole (DCS) je još jednostavnija, s ulaznim filtrom koji čini SIL krug otporan na test impulse koji se obično koriste u DCS sistemima. Dodatna pogodnost je jednostavno održavanje: osigurač je dostupan sa spoljne strane te ga je vrlo lako zameniti. S prednje strane uređaja je vidljiv status sigurnosnog i kontrolnog kruga.

SCS 24 V DC P1 sigurnosni releji se koriste u aplikacijama gdje je potrebno ostvariti funkcionalno  sigurnosno isključivanje. S ovim modulom su zadovoljeni uvjeti prema EN 61508, SIL 3.

Karakteristike:

  • Sa ili bez kontrolnog kruga
  • Široko područje ulaznog napona u kontrolnom krugu
  • Osigurač dostupan sa spoljne strane
  • TÜV sertifikovani “Safety Approved”
  • Opcionalno s G3 bojom prema  EN 60068-2-60

Za tehničke podatke i vrste sigurnosnih releja pogledajte ovdje.